Briose de cartofi cu ardei gras
PrinteazaBriose de cartofi cu ardei gras din: cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei gras, oua.
- 500 g cartofi noi, necuratati de coaja
- 1 lingura ulei de masline
- 2 cepe, tocate
- 1 ardei gras, rosu, tocat
- 6 oua, batute
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Inţeapă cartofii cu furculiţa de 2-3 ori şi dă la microunde la temperatura maximă 10 min. Taie cartofii cuburi. încinge uleiul ntr-un vas pe foc şi prăjeşte ceapa câteva minute. Adaugă cartofii şi prăjeşte-i 5 min, până când se rumenesc. Adaugă ardeiul şi continuă să ţii pe foc 5 min.
Bate ouăle cu sare şi piper. Porţionează amestecul de cartofi în forma de brioşe unsă cu unt şi apoi porţionează oul bătut. Dă la cuptor 15 min şi apoi lasă să se răcească. Scoate-le din formă trecând cu cuţitul paletă în jurul ei şi serveşte cu salată verde.
Briose de cartofi cu ardei gras
Pofta buna!