Briose de ciocolata cu miez moale
PrinteazaBriose de ciocolata cu miez moale din: ciocolata amaruie, unt, zahar pudra, oua, faina, unt.
- 250 g ciocolată amăruie
- 150g unt
- 200 g zahăr pudră
- 6 ouă
- 100 g făină
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Se ung formele de brioşe cu puţin unt. Se topeşte ciocolata cu untul, pe baie de aburi (se foloseşte de preferinţă ciocolată neagră de calitate, cu peste 70% cacao).
Separat, se bat ouăle împreună cu zahărul.
Se toarnă ciocolata în fir subţire peste ouă, amestecând, ca să nu se taie, apoi se adaugă făina, în ploaie. Se omogenizează totul bine.
Cu ajutorul unui polonic, se toarnă din compoziţie în formele de brioşe, până la cca 2/3 din înălţimea fiecărei adâncituri. Se dau formele la cuptor până se întăresc marginile. Mijlocul brioşelor trebuie să rămână moale, să tremure.
Se servesc brioşele eventual pudrate cu zahăr.
Pofta buna!