Briose de ciocolata cu miez moale

Printeaza

Briose de ciocolata cu miez moale din: ciocolata amaruie, unt, zahar pudra, oua, faina, unt.

Ingrediente:Briose de ciocolata cu miez moale

  • 250 g ciocolată amăruie
  • 150g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • 100 g făină
  • unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se ung formele de brioşe cu puţin unt. Se topeşte ciocolata cu untul, pe baie de aburi (se foloseşte de preferinţă ciocolată neagră de calitate, cu peste 70% cacao).

Separat, se bat ouăle împreună cu zahărul.

Se toarnă ciocolata în fir subţire peste ouă, amestecând, ca să nu se taie, apoi se adaugă făina, în ploaie. Se omogenizează totul bine.

Cu ajutorul unui polonic, se toarnă din compoziţie în formele de brioşe, până la cca 2/3 din înălţimea fiecărei adâncituri. Se dau formele la cuptor până se întăresc marginile. Mijlocul brioşelor trebuie să rămână moale, să tremure.

Se servesc brioşele eventual pudrate cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.