Briose de malai cu carne
PrinteazaBriose de malai cu carne din: malai, apa, ulei, ceapa, usturoi, morcov, ardei, fasole, carne de porc, parmezan, unt, rosii, sare, piper, cimbru, smantana.
- 300 g mălai
- 750 ml apă
- 75 ml ulei
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- un morcov
- un ardei gras roşu
- 250 g fasole verde
- 500 g carne de porc
- 200 g parmezan
- 50 g unt
- două roşii
- sare
- piper
- cimbru uscat
- smântână
- ardei iute
Mod de preparare:
Morcovul se curăţă, se fierbe, se taie în cubuleţe, se pune într-un castron împreună cu fasolea verde fiartă şi tăiată în bucăţele. Ardeiul se taie în cubuleţe şi se lasă lângă celelalte legume. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă, se pune carnea tăiată în cubuleţe, se prăjeşte timp de zece minute, se scoate şi se lasă într-un castron.
în uleiul rămas se pun usturoiul şi ceapa tocate mărunt, se călesc cinci minute, se pun celelalte legume şi se prăjesc. Se adaugă roşiile tocate, sarea, piperul, carnea de porc şi cimbrul uscat. Se prăjesc până când scade un pic compoziţia şi se lasă să se răcească.
Se prepară o mămăligă din apă şi mălai, se adaugă sare, piper şi unt. Se pune în forme de brioşe şi în mijloc se aşază legumele cu carne. Se introduc în cuptor timp de zece minute, apoi se servesc. Se pot servi alături de un sos din smântână, ardei iute tocat mărunt, sare şi piper.
Poftă bună!