Briose dietetice cu nuci
PrinteazaBriose dietetice cu nuci din: ananas, zahar, ulei, lapte, vanilie, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, morcovi, nuci.
- 250 g conservă cu rondele de ananas
- 225 g zahăr
- 150 ml ulei
- 150 ml lapte
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- 225 g făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 1 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 200 g morcovi, raşi
- 150 g zahăr pudră auriu, cernut
- 12 nuci pecan înjumătăţite
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
Taie 3 rondele de ananas în 12 bucăţi şi păstrează-le deoparte. Pune ananasul rămas într-un blender şi mixează până obţii un piure.
Intr-un bol mare bate zahărul, laptele, uleiul şi vanilia. Separat, cerne făina cu bicarbonatul de sodiu şi scorţişoara, apoi amestecă-le cu compoziţia de lapte.
Adaugă morcovii şi piureul de ananas şi amestecă-le uşor, să le combini.
Imparte compoziţia între cele 12 forme. Coace 20 de minute, sau până devin ferme la atingere.
Lasă-le să se răcească.
Intr-un castron, amestecă zahărul pudră cu 2-3 linguriţe de apă, pentru a obţine o pastă. Acoperă fiecare brioşă cu o lingură cu pastă şi aşază deasupra câte o bucată de ananas păstrată şi o nucă pecan.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si: