Briose din carne
PrinteazaBriose din carne din: carne tocata, telina, ceapa, unt, cartofi, chifla, oua, sare, boia, seminte de susan.
- 1/2 kg carne tocată (porc şi vită)
- 250 g ţelină
- 1 legătură frunze de ţelină
- 1 ceapă
- 1 linguriţă unt
- 2 cartofi
- 1 chiflă
- 2 ouă
- sare
- boia
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Cureţi şi speli legumele. Toci mărunt ceapa şi frunzele de ţelină, iar rădăcina o dai pe răzătoarea mare. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ţelina, ceapa şi frunzele de ţelină. Le laşi să se răcească.
Razi fin cartofii şi îi amesteci împreună cu ouăle bătute, carnea tocată, chifla mărunţită, legumele călite şi răcite, sare şi boia după gust.
După ce ai omogenizat compoziţia, modelezi bile pe care le aşezi în formele pentru brioşe, în prealabil tapetate cu hârtii de copt speciale. Presari pe deasupra seminţe de susan şi le coci timp de 30 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Briose din carne
Pofta buna!