Briose din dovleac cu ciocolata alba
PrinteazaO reteta delicioasa de briose din dovleac cu ciocolata alba din: ciocolata alba, unt, crema de branza, dovleac, scortisoara, ghimbir, nucsoara, esenta de vanilie, cuisoare, enibahar, zahar praf si pesmet.
- 400 g ciocolata alba de menaj
- 1 lingura unt
- 150 g crema de branza sau mascarpone
- 150 miez de dovleac fiert
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 lingura miez ras de ghimbir
- 1/8 lingurita de nucsoara rasa
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita cuisoare si enibahar pisate fin
- 100 g zahar praf
- 300 g pesmet obtinut din biscuiti de ovaz
Mod de preparare:
Topiţi 300g ciocolată şi nu o lăsaţi prea mult la foc. Cu ajutorul unei pensule ungeţi pereţii formelor de brioşe cu un strat egal de ciocolată topită.
Lăsaţi- le să se răcească, apoi puneti-le la frigider. Această operaţiune poate fi făcută cu mai multe zile înainte şi în loc de formele de brioşe puteţi folosi pahare din plastic.
Astfel veţi scoate mai uşor castroanele de ciocolată.
Amestecaţi într-un castron crema de brânză cu piureul de dovleac, mirodeniile, zahărul şi pesmetul. Cu acest amestec umpleţi bine “castroanele” de ciocolată şi nivelaţi stratul de deasupra. Topiţi ciocolata rămasă şi turnaţi pe fiecare brioşă, în aşa fel încât să faceţi capacul deasupra umpluturii cât mai etanş.
Puneţi brioşele la frigider pentru 2 ore înainte de a fi servite. Puteţi să le ornaţi cu bombonele, fructe de sezon, nuci sau alune ţinute în miere.
Briose din dovleac cu ciocolata alba
Pofta buna!