Brioşe cu două feluri de ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu doua feluri de ciocolata din: faina, lapte, unt, granule de ciocolata, cacao neagra, zahar tos, zahar brun, oua, zahar vanilat si sare.
- 200 g faină cu agent de creştere
- 150 ml lapte
- 125 g unt
- 60 g granule de ciocolată
- 15 g cacao neagră
- 90 g zahăr tos
- 30 g zahăr brun
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare:
Untul să se înmoaie la temperatura camerei, freacă-l şi adaugă, treptat, mai întâi zahărul brun, apoi pe cel tos. Bate ouăle cu zahărul vanilat şi toarnă compoziţia în fir subţire peste unt, amestecând permanent cu telul.
Cerne peste compoziţie faina, cacaua şi un praf de sare şi alternează cu laptele.
Adaugă granulele de ciocolată şi umple cu această compoziţie 2/3 din capacitatea formelor din hârtie pergament. Aşază-le pe o tavă şi coace-le circa 20 de minute la 190° C.
Brioşe cu două feluri de ciocolată
Pofta buna!