Briose cu cheddar din: faina de migdale, sare, smantana, oua, unt, cheddar. Ingrediente: 120 gr faina de migdale 1/2 lingurita sare 120gr smantana 2 oua 1 lingura unt topit 40 gr cheddar ras Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 170C. Amestecati faina cu sare, smantana, oua si unt si incorporati cheddar . Umpleti […]
Briose cu dovleac
PrinteazaBriose cu dovleac din: faina, praf de copt, fulgi de ovaz, stafide, nucsoara, sare, ou, zahar, lapte.
- 250 g făină
- 2 linguriţe de praf de copt
- 2 linguri de fulgi de ovăz
- 25 g stafide
- 1 priză de nucşoară
- sare
- 1 ou
- 200 g zahăr brun
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 120 ml lapte bătut
- 8 forme de hârtie pentru brioşe
- 75 g zahăr pudră
- culori alimentare
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Dovleacul scurs se taie cubuleţe, apoi se amestecă cu făina, praful de copt, fulgii de ovăz, stafidele, nucşoara şi cu sarea.
Ouăle se bat într-un alt vas împreună cu zahărul, zahărul vanilat şi cu laptele. Se înglobează mixul pe bază de făina şi se amestecă până când toate ingredientele s-au umezit.
Formele de brioşe se dublează (se pun două forme , una peste cealaltă) şi se aşează pe o tavă.
Se toarnă aluat cu lingura până la cca 1 cm de margine, apoi brioşele se coc aproximativ 20 de minute. Se scot de la cuptor şi se lasă să se răcească.
Zahărul pudră se amestecă cu puţină apă rezultând o pastă consistentă.
Mixul se împarte în mai multe recipiente şi se colorează cu câteva picături de colorant alimentar.
Brioşele se ung cu acest mix şi se ornează.
Briose cu dovleac
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu cheddar
Pofta buna!