Brioşe cu dulceaţă de căpşuni
PrinteazaBrioşe cu dulceaţă de căpşuni din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, oua, lapte, unt, dulceata de capsuni, frisca, topping de ciocolata.
Ingrediente:
- 550 g făină
- 275 g zahăr tos
- două linguriţe de praf de copt
- o jumătate de linguriţă de sare
- o linguriţă pudră de scorţişoară
- două ouă
- 130 ml lapte dulce
- 100 g unt
- un borcan cu dulceaţă de căpşuni
- frişca
- topping de ciocolată
Preparare:
Brioşe cu dulceaţă de căpşuni: Intr-un vas se pun făina, sarea, praful de copt şi pudra de scorţişoară.
Separat, se mixează ouăle până când îşi dublează volumul, apoi se adaugă laptele dulce, untul topit şi răcit.
Se amestecă, se adaugă ingredientele uscate amestecate din timp şi se mixează încontinuu timp de 10 minute.
Se tapetează o tavă cu hârtie pentru brioşe, se toarnă puţină compoziţie, se pune câte o linguriţă de dulceaţă şi se acoperă cu puţină compoziţie.
Se introduce tava în cuptorul încins şi se coc 20-25 de minute la foc mediu. Se scot din tavă, se lasă la răcit, apoi se servesc.
Pofta buna!
Chiar mai am niste dulceata de capsuni. Ia sa fac niste briose 🙂