Briose dulci cu flori de salcam
PrinteazaBriose dulci cu flori de salcam din: lapte, unt, ulei, oua, faina, zahar, praf de copt.
- 10 inflorescenţe de salcâm
- 200 ml lapte
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 600 g faina
- sare
- praf de copt
Mod de preparare:
Se clătesc 10 inflorescenţe de salcâm şi se ţin la infuzat în 200 ml lapte clocotit cca 10 minute. Se strecoară apoi laptele şi se adaugă doar jumătate din cantitatea de flori.
Se prepară aluatul de brioşe, din lapte, 2 ouă, 100 ml ulei, 100 g unt topit, 150 g zahăr, 600 g făină, 1 plic praf de copt şi un praf de sare. Se toarnă aluatul în forma pentru brioşe unsă şi se coace 25-30 minute.
Pofta buna!