Briose dulci cu dovleac

Printeaza

Briose dulci cu dovleac din: unt, dovleac, zahar, oua, faina, praf de copt, portocale, ciocolata.

Ingrediente:Briose dulci cu dovleac

  • 600 g dovleac
  • 250 g unt
  • 200 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 linguriţă cu coajă de portocală (bio)
  • sare
  • 500 g făină
  • 1 pliculeţ cu praf de copt

Pentru sirop:

  • 100 ml apă
  • 100 gzahăr
  • zeama de la o portocală

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată albă
  • 1 portocală

 

Mod de preparare:

Taie dovleacul în bucăţi potrivite şi coace-le la foc potrivit până se înmoaie pulpa.

După ce s-au răcit, decojeşte-le şi pasează pulpa într-un mixer.

Amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul şi gălbenuşurile.

Adaugă pulpa de dovleac, coaja de portocală, un vârf de cuţit de sare şi făina cernută cu praful de copt, albuşurile bătute spumă.

Repartizează compoziţia în formele de brioşă şi dă-le la cuptor la 170 de grade timp de o jumătate de oră.

Pentru sirop, fierbe apa cu zahărul şi zeama de portocală pentru câteva minute.

Lasă-l să se răcorească.

Cu o scobitoare, înţeapă brioşele şi toarnă deasupra siropul călduţ.

Topeşte ciocolata albă pe baie de aburi şi toarn-o în fir subţire. Decorează cu felii fine de portocală.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Briose cu legume si miere

Briose cu legume si miere din: malai, faina, praf de copt, sare, zahar, ou, ardei iute, ceapa verde, alpte, ulei, miere. Ingrediente: ½ căna malai ½ cani faina 1 ½ lingurițe praf de copt ½ lingurita sare 3 linguri zahăr 1 ou 6 linguri ardei iute tocat ¼ cana ceapa verde tocata ⅓ ceasca lapte […]

 

Briose fragede cu vanilie

Briose fragede cu vanilie

Briose fragede cu vanilie din: faina, zahar, unt, praf de copt, vanilie, oua. Ingrediente: 200 g făină câte 150 g zahăr brun unt moale 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguriţe extract vanilie 3 ouă   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu suportilfţ de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.