Brioşe dulci
PrinteazaBrioşe
- 500 g făină integrală de grâu
- 250 g făină de ovăz
- 100 g nuci mărunţite
- 25 g drojdie
- 100 g miere de albine
- 300 ml apă călduţă
- sare
- coaja de la 1 lămâie
- 100 g stafide
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se adaugă 100 ml apă călduţă. între timp, se pune într-un bol mai mare făina de grâu integrală, făina de ovăz, nucile şi mirodeniile.
Se adaugă drojdia şi restul de apă călduţă, îndulcită cu mierea de albine. Se frământă un aluat de consistenţă potrivită. Cu mâna se modelează biluţe care se pun în tăviţe speciale de brioşe.
Se ornează cu stafide şi se lasă la crescut, într-un loc cald, o oră. Se coc în cuptorul în prealabil încălzit, aproximativ 20-30 de minute, la foc potrivit.
Poftă bună!