Briose fine cu mere
PrinteazaBriose fine cu mere din: forme din hartie, mere, faina, suc de lamaie, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, zahar vanilat, ulei vegetal, iaurt.
- 14 forme din hârtie de copt
- 250 g mere
- 250 g făină
- 2 linguri suc de lămâie
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 80 ml ulei vegetal
- 250 g iaurt natur
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C (cuptorul cu ventilator la 160 °C). Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Spălaţi merele, decojiţi-le, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii şi tăiaţi-le cubuleţe. Stropiţi cubuleţele cu suc de lămâie. Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Amestecaţi zahărul cu zahăr vanilat, ulei, iaurt, cubuleţele de mere şi ou, apoi adăugaţi compoziţia de făină. Umpleţi aluatul în forme şi neteziţi-l.
Lăsaţi cca 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.
Pofta buna!