Briose fragede cu vanilie

Printeaza

Briose fragede cu vanilie din: faina, zahar, unt, praf de copt, vanilie, oua.

Briosele sunt mici prăjituri individuale, cu o formă rotundă sau în formă de cupă, de obicei, coapte în forme de hârtie sau silicon. Aceste prăjituri sunt cunoscute și sub denumirea de cupcakes în engleză.

Briosele sunt apreciate pentru versatilitatea lor și pot fi preparate într-o varietate de arome și arome.

Briosele pot fi personalizate într-o multitudine de feluri. Poți adăuga fructe, nuci, ciocolată, cremă de brânză, glazură, fructe confiate sau orice alt ingredient care îți place. Ele pot avea arome simple sau mai complexe, cum ar fi brioșe cu vanilie, ciocolată, lămâie, morcovi, măr și multe altele.

 

Ingrediente:Briose fragede cu vanilie

  • 200 g făină
  • câte 150 g zahăr brun
  • unt moale
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 2 linguriţe extract vanilie
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C.

Se tapetează cu suportilfţ de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. Se prepară aluatul: se mixează 150 g unt moale cu 150 g zahăr; se înglobează pe rând 3 ouă, apoi 200 g făină amestecată cu 1/2 linguriţă praf de copt şi 2 linguriţe extract de vanilie.

Turnăm aluatul în hârtiile de brioşe şi le coacem timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc.

Faceţi testul cu scobitoarea, pentru siguranţă. Se lasă să se răcească.

Dacă vreţi, le puteţi glazura cu ciocolată.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.