Briose cu fructe – delicioase si gustoase

Printeaza

Briose cu fructe din: faina, coacaze rosii, stafide, lapte, zahar, unt, ou, sare, praf de copt, lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 ½ cana de faina
  • 1 cana coacaze rosii
  • 1 pumn stafide
  • 1 cana de lapte
  • ½ cana de zahar
  • ¼ cana de unt topit
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mai inalt de amesteca faina, zaharul, sarea si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.

Intr-un alt vas se omogenizeaza laptele, untul topit si oul. Se toarna aceasta compozitie peste cea cu faina si se amesteca.

Se adauga coacazele rosii si stafidele (tinute timp de o ora in rom), apoi se umplu formele de briose unse cu unt.

Se coc in cuptor, la 200 grade C, cam 25 de minute. Se pot servi cu toping de fructe.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Briose cu morcovi si fructe

Briose cu morcovi si fructe din: morcov, faina, oua, zahar, praf de copt, lapte, scortisoara, fructe. Ingrediente: un morcov 200 g făină un plic praf de copt 100 g zahăr 2 ouă 50 g unt 200 ml lapte scorţişoară 100 g fructe uscate   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până ce se obţine […]

 

Briose cu ovaz si fructe

Briose cu ovaz si fructe

Briose cu ovaz si fructe din: fulgi de ovaz, faina, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra, bicarbonat, ulei, coaja rasa de portocala, cirese. Ingrediente: 85 g fulgi de ovăz 100 g făină albă 85 g făină integrală 35 g germeni de grâu, de preferinţă prăjiţi 6 – 1/2 linguri zahăr pudră 1 linguriţă […]

 

Briose cu fructe

Briose cu fructe asortate

Briose cu fructe asortate din: forme din hartie de copt, faina, amidon, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, oua, branza dulce, sos de vanilie, lamaie, dulceata, fructe de melisa. Ingrediente: 12 forme din hârtie de copt 100 g făină 50 g amidon 1 linguriţă praf de copt 200 g unt moale 175 g zahăr […]

 

 

Briose_cu_fructe_si_ciocolata

Briose cu fructe si ciocolata

Briose cu fructe si ciocolata din: unt, zahar, galbenus, faina, praf de copt, lapte, fulgi de ciocolata, pere, stafide. Ingrediente: 100 g unt 150 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilinat 1 plic zahăr vanilat 250 g făină 1 plic praf de copt 120 ml lapte 80 g fulgi de ciocolată 1 linguriţă coajă rasă de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi plac briosele cu fructe. Va propun o reteta de briose cu visine.

    Aveti nevoie de:

    400 g visine
    350 g faina
    150 g zahar brun
    120 g unt
    150 g iaurt natural
    3 oua
    un pliculet praf de copt
    esenta de vanilie
    zahar praf pentru pudrat

    Untul se topeste la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Se porneste cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade.
    Intr-un vas se pun ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit. Mixezi bine si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt. Omogenizezi si adaugi si fructele bine spalate, scurse si urscate pe un servet.
    Asezi hartia de briose in forme si torni compozitie cat sa mai ramana doar un deget de hartie deasupra.
    Se lasa la cuptor 30 de minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.