Briose cu fructe de padure si ciocolata

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu fructe de padure si ciocolata din: faina, zahar, unt, fructe de padure, oua, sare, drojdie, ciocolata menaj, smantana dulce, vanilie, cafea si zahar pudra.

Ingrediente:Briose cu fructe de padure si ciocolata

pentru brioşe:

  • 150 g faină albă
  • 225 zahăr
  • 190gunt
  • 125 g fructe de pădure (zmeură, afine, fragi)
  • 2 ouă
  • 5 g drojdie
  • sare

pentru sos:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 25 ml smântână dulce
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 ceşcuţă cu cafea concentrată

pentru decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron 175 g de zahăr, făina, un praf de sare şi drojdia. Bate ouăle bine cu telul.  Toarnă ingredientele solide peste ouăle bătute, adaugă 150 g de unt încălzit la temperatura camerei şi amestecă-le bine.

Topeşte într-o tigaie 40 g de unt, adaugă fructele de pădure, adaugă restul de zahăr şi căleşte-le circa 2 minute. Pune fructele peste compoziţia de brioşe şi amestecă bine.

Unge cu unt forme individuale de brioşe şi umple-le trei sferturi. Coace-le circa 10-15 minute la 200° C. Când sunt gata, scoate-le din cuptor, răstoarnă-le pe un platou şi lasă-le să se răcească.

Pentru sos, topeşte ciocolata împreună cu păstaia de vanilie la bain-marie şi toarnă în ea cafeaua concentrată şi smântână dulce. Amestecă bine şi păstrează sosul la cald. Pune brioşele pe farfurii, presară-le cu zahăr pudră, toarnă alături puţin sos de ciocolată şi serveşte-le imediat.

Briose cu fructe de padure si ciocolata

Briose cu fructe de padure si ciocolata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.