Briose cu fructe de padure si ciocolata
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu fructe de padure si ciocolata din: faina, zahar, unt, fructe de padure, oua, sare, drojdie, ciocolata menaj, smantana dulce, vanilie, cafea si zahar pudra.
pentru brioşe:
- 150 g faină albă
- 225 zahăr
- 190gunt
- 125 g fructe de pădure (zmeură, afine, fragi)
- 2 ouă
- 5 g drojdie
- sare
pentru sos:
- 100 g ciocolată menaj
- 25 ml smântână dulce
- 1 păstaie de vanilie
- 1 ceşcuţă cu cafea concentrată
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron 175 g de zahăr, făina, un praf de sare şi drojdia. Bate ouăle bine cu telul. Toarnă ingredientele solide peste ouăle bătute, adaugă 150 g de unt încălzit la temperatura camerei şi amestecă-le bine.
Topeşte într-o tigaie 40 g de unt, adaugă fructele de pădure, adaugă restul de zahăr şi căleşte-le circa 2 minute. Pune fructele peste compoziţia de brioşe şi amestecă bine.
Unge cu unt forme individuale de brioşe şi umple-le trei sferturi. Coace-le circa 10-15 minute la 200° C. Când sunt gata, scoate-le din cuptor, răstoarnă-le pe un platou şi lasă-le să se răcească.
Pentru sos, topeşte ciocolata împreună cu păstaia de vanilie la bain-marie şi toarnă în ea cafeaua concentrată şi smântână dulce. Amestecă bine şi păstrează sosul la cald. Pune brioşele pe farfurii, presară-le cu zahăr pudră, toarnă alături puţin sos de ciocolată şi serveşte-le imediat.
Briose cu fructe de padure si ciocolata
Pofta buna!