Briose cu fructe de padure, smantana si vanilie

Printeaza

Briose cu fructe de padure, smantana si vanilie din: făină, fructe de padure prospete sau congelate, zahar, unt, smantana, oua, esenta de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, sare.

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 150 g fructe de pădure proaspete sau congelate
  • 130 g zahăr
  • 80 g unt
  • 140 g smântână
  • 2 ouă
  • 1 fiolă esenţă vanilie
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Mixezi untul moale, aflat la temperatura camerei, cu zahărul, până când crista­lele de zahăr se topesc şi obţii o cremă omogenă.

Adaugi smântână şi conti­nui să mixezi, după care încorporezi ouăle, unul câte unul. La final, pui coaja de la lămâie rasă, esenţa de vanilie şi sarea.

Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt. împărţi în jumăta­te amestecul de prafuri, încorporezi jumătate în compoziţia cu unt, iar jumătatea rămasă o ames­teci cu fructele congelate.

Dacă foloseşti fructe proas­pete, ai grijă să le speli şi apoi să le cureţi de codiţe şi frunzuliţe.

După ce ai omo­genizat din nou compoziţia cu unt, folosind şi de această dată mixerul, încorporezi fructele, ames­tecând delicat, cu o lingură de lemn.

Torni aluatul în adânciturile tăvii pentru brioşe, pe care le-ai tapetat cu hârtii de copt speciale. Dacă foloseşti forme din silicon, nu este nevoie nici să le ungi, nici să le tapetezi cu hârtie de copt.

Umpli 2/3 din forme şi introduci tava în cuptorul preîn­călzit, la foc mediu (175 °C), pentru 20-25 de minute sau până când aluatul a crescut şi s-a rumenit frumos. Le scoţi din forme după ce s-au mai răcit.

 

Briose cu fructe de padure, smantana si vanilie

Briose_cu_fructe_de_padure_smantana_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.