Briose cu fructe de padure, smantana si vanilie
PrinteazaBriose cu fructe de padure, smantana si vanilie din: făină, fructe de padure prospete sau congelate, zahar, unt, smantana, oua, esenta de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 150 g fructe de pădure proaspete sau congelate
- 130 g zahăr
- 80 g unt
- 140 g smântână
- 2 ouă
- 1 fiolă esenţă vanilie
- 1 linguriţă praf de copt
- coaja de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Mixezi untul moale, aflat la temperatura camerei, cu zahărul, până când cristalele de zahăr se topesc şi obţii o cremă omogenă.
Adaugi smântână şi continui să mixezi, după care încorporezi ouăle, unul câte unul. La final, pui coaja de la lămâie rasă, esenţa de vanilie şi sarea.
Cerni într-un castron făina împreună cu praful de copt. împărţi în jumătate amestecul de prafuri, încorporezi jumătate în compoziţia cu unt, iar jumătatea rămasă o amesteci cu fructele congelate.
Dacă foloseşti fructe proaspete, ai grijă să le speli şi apoi să le cureţi de codiţe şi frunzuliţe.
După ce ai omogenizat din nou compoziţia cu unt, folosind şi de această dată mixerul, încorporezi fructele, amestecând delicat, cu o lingură de lemn.
Torni aluatul în adânciturile tăvii pentru brioşe, pe care le-ai tapetat cu hârtii de copt speciale. Dacă foloseşti forme din silicon, nu este nevoie nici să le ungi, nici să le tapetezi cu hârtie de copt.
Umpli 2/3 din forme şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (175 °C), pentru 20-25 de minute sau până când aluatul a crescut şi s-a rumenit frumos. Le scoţi din forme după ce s-au mai răcit.
Briose cu fructe de padure, smantana si vanilie
Pofta buna!