Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
PrinteazaBriose cu fructe in sos de caise sau piersici
- 500g fructe de sezon
- 200ml alcool de 40°
- 1 lamâie
- 100g zahar
- 300g aluat pentru briose fine
- 2 oua
- 4 linguri zahar praf
- 400g caise proaspete (piersici) sau din compot
- 4 linguri unt
- 200g fulgi de migdale+nuci
Mod de preparare:
Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze 3 ore într-o solutie de alcool, zahar si zeama de lamâie.
Ungeti tavitele de briose cu unt si întindeti o foaie de aluat cu o grosime de 1cm. Foaia trebuie sa îmbrace si peretii tavitei. Asezati fructele peste aluat si acoperiti-le cu alta foaie de aluat. Presati marginile ca sa se lipeasca bine.
Lasati briosele la cald sa creasca (1 ora) si apoi ungeti-le cu ou batut pe deasupra si presarati fulgii de migdale si nuci.
Coaceti în cuptorul încalzit dinainte. Scoateti-le din cuptor când s-au rumenit bine si, cât sunt fierbinti, pudrati-le cu zahar praf.
Treceti prin sita metalica (sau blender) caisele (piersicile). Topiti 1 lingura unt si adaugati pulpa de fructe. }ineti pe foc iute 5 minute si apoi turnati sosul strecurat peste fiecare briosa.
În sos puteti adauga, dupa gust, zahar sau zeama de lamâie.
Pofta buna!