Briose glasate cu bezea si lamaie

Printeaza

O reteta de briose glasate cu bezea si lamaie din: zahar, suc de lamaie, oua, unt, baton de vanilie, oua, faina, coaja de lamaie confiata, glazura de lamaie, albusuri de ou, zahar si zahar pudra.

Ingrediente:Briose glasate cu bezea si lamaie

glazura de lamaie:

  • 175 g zahar nerafinat
  • sucul de la 2 lamai
  • 2 oua
  • 110 g unt nesarat, taiat cubulete

briosele:

  • 100 g unt, moale
  • 100 g zahar
  • 1 baton de vanilie, de la care se scot seminte cu sjutorul unui cutit ascutit
  • 2 oua
  • 100 g faina care creste singura
  • coaja de la 1 lamaie
  • 3 linguri coaja de lamaie confiata
  • 75 g glazura de lamaie

pentru bezea:

  • 2 albusuri de ou
  • 50 ml apa
  • 100 g zahar

pentru ornat:

  • fasii de coaja de lamaie
  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru început pregătiţi-vă toate cele necesare pentru bain-marie. Intr-un bol puneţi zahărul şi sucul de lămâie şi adăugaţi untul şi ouăle. Amestecaţi imediat deoarece aciditatea lămâii vaîncepe să acţioneze asupra ouălor.

Puneţi bolul la bain-marie, dar aveţi grijă ca acesta să nu atingă apa. Daţi focul la putere medie şi amestecaţi până când se topeşte untul şi compoziţia începe să se îngroaşe. Compoziţia se va mai întări pe măsură ce se răceşte. Puneţi glazura într-un borcan sterilizat şi lăsaţi-o deoparte cât timp pregătiţi brioşele.

Incălziţi cuptorul la 180° C, pregătiţi o tavă pentru brioşe şi puneţi în fiecare orificiu câte o hârtiuţă specială pentru brioşe. Pentru aface brioşele amestecaţi într-un bol untul, seminţele de vanilie şi zahărul. Amestecaţi bine până când compoziţia devine pufoasă. Spargeţi apoi un ou, amestecaţi bine până se încorporează şi procedaţi la fel şi cu celălalt ou. Incorporaţi făina, cojile cofiate de lămâie şi coaja de lămâie simplă.

Turnaţi câteva linguriţe din această compoziţie în orificiile din tavă, adăugaţi o linguriţăde glazură de lămâie şi acoperiţi cu şi mai multă mixtură. Băgaţi tava cu brioşe în cuptorşi coaceţi 15-20 de minute sau până când acestea capătă o nuanţă aurie. Pentru a fi siguri că sunt gata, puteţi să apăsaţi brioşele uşor în centru. Dacă ele ripostează şi nu se trag, atunci sunt gata!

Acum este timpul să facem un sirop, prin simpla dizolvare a zahăruluiînapă, într-un vas aşezat pe un foc mediu. Bateţi albuşurile de ou până se întăresc şi îşi dublează volumul. Adăugaţi siropul de zahăr şi amestecaţi încontinuu. Dacă folosiţi un mixer, aveţi grijă ca siropul să nu atingă paletele acestuia. Continuaţi să amestecaţi până ce compoziţia seîngroaşă, devine lucioasă şi începe să se răcească.

Puneţi bezeauaîntr-o pungă pentru ornat şi cu ajutorul vârfului turnaţi câte un pic de bezea pe fiecare brioşă. Ornaţi cu coajă delămâie şi zahăr pudră.

Briose glasate cu bezea si lamaie

Briose glasate cu bezea si lamaie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • glazura pentru briose
  • briose cu bezea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.