Briose glazurate cu banane
PrinteazaBriose glazurate cu banane din: faina, zahar, iaurt, banane, praf de copt, ou, unt.
- 200 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 100 g iaurt
- 3 banane
- 1 praf de copt
- 1 ou
- 75 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru glazură:
- 1 tabletă ciocolată neagră
- 50 g zahăr pudră
- 2 linguri lapte
- 1 lingură unt
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Mixezi, 5 minute, untul ţinut la temperatura camerei cu zahărul, apoi încorporezi iaurtul şi oul. Zdrobeşti bananele şi le omogenizezi în compoziţie, combini făina cu praful de copt, apoi, lingură cu lingură, o amesteci în aluat.
Aşezi hârtiuţe speciale în tava pentru bri-oşe şi pui în fiecare câte o cupă din aluat. Dai la cuptorul încins 25-30 de minute.
Topeşti, pe baie de aburi, ciocolata, adaugi zahărul, laptele şi untul, amesteci bine şi dai deoparte. Treci brioşele prin crema de ciocolată, le presari cu fulgi şi le dai deoparte ca să se întărească glazura.
Pofta buna!