Briose glazurate cu crema
PrinteazaBriose glazurate cu crema din: unt, zahar, oua, vanilie, faina, praf de copt, sare, lapte, smantana, ciocolata, nuca de cocos.
Pentru brioşe:
- 150 g unt
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 500 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 praf de sare
- 150 ml lapte
- 100 g smântână
Pentru cremă:
- 200 g unt
- 300 g zahăr pudră
- 2 linguri smântână
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 200 g ciocolată
- 100 g smântână
- nucă de cocos
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Pentru brioşe, mixezi untul cu zahărul până când obţii o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi esenţa de vanilie. Combini făina cu praful de copt şi sarea.
Torni laptele peste unt, adaugi smântână, omogenizezi şi încorporezi făina. Pui aluatul în forme tapetate şi-l dai la cuptor până când brioşele trec testul scobitorii.
Le laşi la răcit.
Pentru cremă, mixezi untul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi esenţa de vanilie, zahărul, smântână şi omogenizezi.
Topeşti ciocolata, adaugi smântână şi omogenizezi. Pui crema în poş şi decorezi brioşele. Deasupra torni glazura şi presari nucă de cocos.
Pofta buna!