Briose grecesti
PrinteazaBriose grecesti din: grasime, sunca, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, condimente, vinete, rosie, faina, pesmet, branza, nucsoara, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, lapte batut, tzatziki.
- grăsime pentru forme
- 100 g şuncă fiartă
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
- oregano
- condimente pentru gyros
- 120 g vinete
- 1 roşie
- 200 g făină
- 50 g pesmet
- 150 g brânză rasă
- 2 vârfuri de cuţit de nucşoară
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 90 ml ulei de măsline
- 250 g lapte bătut
- 200 g tzatziki
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C Ungeţi tava pentru briose. Tăiaţi şunca felii. Curăţaţi ceapa şi usturoiul, tâiaţi-le mărunt, amestecaţi-le cu condimente şi adăugaţi şunca.
Spălaţi vinetele, ştergeţi-le, îndepărtaţi codiţele şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le cubuleţe şi adăugaţi-le împreună cu bucăţelele de vinete la amestecul de şuncă.
Amestecaţi făina cu pesmet, brânză, nucşoară, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul. Adăugaţi ulei, amestecul de legume şi şuncă şi laptele bătut.
Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi brioşele 3 minute în forme.
Decoraţi brioşele cu sosul tzatziki şi cu condimentele pentru gyros, apoi serviţi-le cât sunt calde.
Briose grecesti
Pofta buna!