Briose cu gutui si stafide
PrinteazaBriose cu gutui si stafide din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, oua, sare, lapte, ulei, gutui, stafide.
Ingrediente:
- 200 g făină albă
- 50 g făină integrală
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 linguriţă scorţişoară
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 125 ml lapte
- 4 linguri ulei
- 1 gutuie mare sau 2 mere de dimensiune mijlocie
- 100 g stafide
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amesteci ingredientele uscate: făina cernută, scorţişoara, praful de copt şi făina integrală.
Intr-un alt bol, mixezi ouăle cu laptele, sarea, zahărul şi uleiul, până când se topesc cristalele de zahăr.
Torni amestecul lichid peste făină şi amesteci uşor. Speli gutuia şi o dai pe răzătoarea mare.
La fel procedezi dacă foloseşti mere în loc de gutui. Incorporezi stafidele şi gutuia rasă în compoziţie şi omogenizezi.
Torni compoziţia în formele pentru brioşe pe care, în prealabil, ai tapetat-o cu hârtii speciale.
Ai grijă să umpli cu compoziţie doar două treimi din volu¬mul formelor, ca să aibă loc să crească aluatul.
Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute. Le scoţi din formă, iar după ce se răcesc, le poţi presăra cu zahăr pudră.
Briose cu gutui si stafide
Pofta buna!