Brioşe-iepuraş
PrinteazaBrioşe-iepuraş din: oua, zahar, unt, lapte, suc de portocale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar vanilat, coaja de portocala, oua de ciocolata, zahar pudra, ciocolata amaruie si suc de lamaie.
- 2 oua
- 100 g zahar
- 125 g unt
- 200 ml lapte batut
- 5 linguri suc de portocale
- 275 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- sare
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la 1 portocala
- 12 oua de ciocolata
- 200 g masa de martipan
- 200 g zahar pudra
- 30 g ciocolata amaryie
- 1-2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. In adânciturile unei forme de brioşe se aşază suporturi individuale de hârtie. Se amestecă ouăle cu zahăr, unt, lapte bătut şi suc de lămâie, folosind o lingură de lemn. In alt castron se amestecă făina cu praf de copt, bicarbonat, sare, zahăr vanilat şi coajă de portocală rasă.
Se adaugă în castronul cu ouă şi se amestecă puţin. Se aşază compoziţia în suporturi de hârtie şi se incrustează în fiecare câte un ou de ciocolată. Se coc brioşele cca 30 min. Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Se amestecă marţipanul cu 75 g zahăr pudră şi se modelează 12 iepuraşi.
Se topeşte ciocolata şi se decorează iepuraşii. In restul de 125 g zahăr pudră se picură câte un strop de suc de lămâie şi se amestecă până ce se obţine o glazură albă, cu care se vor unge brioşele reci. Se aşază imediat deasupra iepuraşii de marţipan, ca să se lipească. Se ornează şi cu perluţe de zahăr. Se lasă să se usuce bine glazura.
Brioşe-iepuraş
Pofta buna!