Briose cu interior moale si sos de cirese
PrinteazaBriose cu interior moale si sos de cirese din: ouă, zahăr, făină, unt, ciocolată amăruie, cireşe bine coapte, zeama de lamaie, amidon, lapte.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 50 g făină
- 200 g unt
- 200 g ciocolată amăruie
Pentru sos:
- 1 cană cireşe bine coapte
- 4 linguri zahăr
- 1 lingură zeamă lămâie
- 1 lingură amidon
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Speli cireşele, le scoţi sâmburii, le tai jumătăţi şi le presari cu zahăr.
Topeşti pe baie de aburi untul şi ciocolata ruptă bucăţele.
Freci spumă ouăle cu zahărul, adaugi treptat făina şi amesteci energic până se omogenizează.
Torni treptat ciocolata topită fierbinte, amestecând.
Pui compoziţia în patru forme mai miri (sau în una mare), le aşezi într-o tavă şi cori în cuptorul încins la 210 grade Celsius aproape 10 minute.
Intre timp, poţi face sosul de cireşe. Intr-o tigaie potrivită, pui la fiert cireşele împreună cu sosul pe care l-au lăsat şi cu laptele.
Amesteci într-un bol mic zahărul şi amidonul de porumb. Torni peste cireşe, împreună cu zeama de lămâie.
Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă, amestecând până când sosul se îngroaşă.
Dai la o parte de pe foc. Laşi să se răcorească prăjiturile şi, când încep să crape deasupra, le scoţi din forme.
Le servestî călduţe cu sos de cireşe.
Briose cu interior moale si sos de cirese
Pofta buna!