Briose cu interior moale si sos de cirese

Printeaza

Briose cu interior moale si sos de cirese din: ouă, zahăr, făină, unt, ciocolată amăruie, cireşe bine coapte, zeama de lamaie, amidon, lapte.

Briose_cu_interior_moale_si_sos_de_cirese

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 50 g făină
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată amăruie

Pentru sos:

  • 1 cană cireşe bine coapte
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1 lingură amidon
  • 100 ml lapte

 

 

Mod de preparare:

Speli cireşele, le scoţi sâmburii, le tai jumătăţi şi le presari cu zahăr.

Topeşti pe baie de aburi untul şi ciocolata ruptă bucăţele.

Freci spumă ouăle cu zahărul, adaugi treptat făina şi amesteci energic până se omogenizează.

Torni treptat ciocolata topită fierbinte, amestecând.

Pui compoziţia în patru forme mai miri (sau în una mare), le aşezi într-o tavă şi cori în cuptorul încins la 210 grade Celsius aproape 10 minute.

Intre timp, poţi face sosul de cireşe. Intr-o tigaie potrivită, pui la fiert cireşele împreună cu sosul pe care l-au lăsat şi cu laptele.

Amesteci într-un bol mic zahărul şi amidonul de porumb. Torni peste cireşe, împreună cu zeama de lămâie.

Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă, amestecând până când sosul se îngroaşă.

Dai la o parte de pe foc. Laşi să se răcorească pră­jiturile şi, când încep să crape deasupra, le scoţi din forme.

Le servestî călduţe cu sos de cireşe.

Briose cu interior moale si sos de cirese

Briose_cu_interior_moale_si_sos_de_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.