Briose cu lamaie si fulgi de ciocolata
PrinteazaBriose cu lamaie si fulgi de ciocolata din: faina, zahar, oua, ulei, iaurt, sare, lamaie, praf de copt, fulgi de ciocolata.
- 400 g făină
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 200 ml ulei
- 300 g iaurt
- 1 praf sare
- zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 1/2 plic praf de copt
- 100 g fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile cu un praf de sare şi gălbenuşurile cu zahărul, până se dizolvă. Adaugi uleiul treptat, sarea, coaja rasă şi zeama de lămâie.
Incorporezi iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt. Torni compoziţia într-o tavă cu forme de brioşe, unse cu puţin ulei sau îmbrăcate cu hârtie de copt.
Umpli câte trei sferturi din fiecare formă, apoi presari fulgi de ciocolată peste ele şi le coci 30 de minute în cuptorul preîncălzit.
Pofta buna!