Briose cu lamaie
PrinteazaO reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra.
- 150 g faina cu agent de crestere
- 1 lingurita praf de copt
- 150 g zahar brun
- 150 g unt nesarat, inmuiat
- 3 oua
- coaja rasa de la 2 lamai si zeama de la 1
pentru glazura:
- 175 g zahar pudra
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Preîncalzeşte cuptorul la semnul 4/180°C. Unge cu ulei 12 forme de briose. Intr-un bol larg, pune făina, praful de copt, zahărul, untul, ouăle, zeama şi coaja de lămâie şi, cu ajutorul mixerului electric, amestecă la viteză maximă 3-4 minute. Porţionează compoziţia in formele pregătite şi nivelează suprafaţa; dă la cuptor 20 de minute, până când scobitoarea înfipta iese curată.
Pentru a prepara glazura, amestecă 125 g zahăr pudră cu coaja de lămâie şi zeama. Toarnă deasupra brioşelor, cât sunt calde, circa 2/3 din glazură.
Lasă brioşele să se răcească în forme şi lasă glazura să se întărească înainte să le scoţi din forme. Adaugă zahărul pudră rămas în glazură şi bate până când obţii o pastă omogenă. Stropeşte brioşele şi lasă să se întărească.
Briose cu lamaie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- briose cu lamaie