Mâncare de Gulii cu Smântână – un preparat perfect pentru cei care doresc să savureze o mâncare ușoară, dar plină de savoare. Gulia, o legumă rădăcinoasă cu un gust subtil și o textură crocantă, se combină perfect cu smântâna cremoasă pentru a crea un fel de mâncare reconfortant și delicios. Ingrediente: 4 gulii mari 200 […]
Briose cu legume si nuci
PrinteazaBriose cu legume si nuci din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, branza, ou, ulei, lapte batut, cartofi, telina, nucsoara, miez de nuca, busuioc.
Ingrediente:
- unt pentru forme
- 250 g făină
- 2 1/ linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă de sare
- 100 g brânză rasă
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 250 ml lapte bătut
- 150 g cartofi
- 150 g ţelina
- 75 ml lapte călduţ
- sare
- nucşoară
- miez de nucă şi busuioc
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi tava pentru briose.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, sare şi brânză. Bateţi oul şi adăugaţi ulei, lapte bătut şi compoziţia de făină.
Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Decojiţi cartofii şi ţelina, tăiaţi-i cubuleţe şi opăriţi-i în apă cu sare. Adăugaţi laptele călduţ şi faceţi un piure din acestea, apoi asezonaţi cu sare si nucşoară.
Tăiaţi brioşele reci pe orizontală, umpleţi-le cu piure, apoi decoraţi-le cu restul de piure, nuci şi busuioc.
Briose cu legume si nuci
Pofta buna!
Remedii Naturiste cu Miere de Tei
Remedii Naturiste cu Miere de Tei. Obținută de albine din florile de tei, această miere se distinge printr-o culoare galben-aurie și un gust ușor mentolat. În medicina tradițională, mierea de tei a fost folosită de secole datorită beneficiilor sale remarcabile pentru sănătate. Beneficii Mierea de tei este apreciată nu doar pentru gustul său, ci și […]