Briose cu bacon si ou din: ardei copt, bacon, oua, sare, piper, mozzarella, patrunjel, arpagic. Ingrediente: 1/2 cană ardei copt 4 felii de bacon 4 oua 1/2 linguriță sare 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat 1/3 cană de brânză mozzarella patrunjel sau arpagic pentru garnitura Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Ungeti o […]
Briose limoncello
PrinteazaBriose limoncello din: forme din hartie, foietaj, ciocolata alba, migdale, ou, zahar vanilat, coaja de lamaie, lichior de lamaie, frisca, zahar pudra.
- 12 forme din hârtie de copt
- 450 g foietaj (congelat)
- 150 g ciocolată albă
- 175 g migdale măcinate
- 1 ou
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie netratată
- 9 linguri de lichior de lămâie (de ex. limoncello)
- 100 g frişcă
- zahăr pudră şi lămâia rămasă pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade. Aşezaţi formele din hârtie in tava pentru brioşe.
Dezgheţaţi parţial foietajul, întindeţi-l şi decupaţi 12 cercuri. Aşezaţi cercurile de aluat în forme, astfel ca aluatul să treacă uşor peste margine. Inţepaţi aluatul.
Topiţi ciocolata şi amestecaţi-o cu migdale, ou, zahăr vanilat, coajă de lămâie şi 5 linguri de lichior.
Distribuiţi compoziţia peste aluat şi lăsaţi să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, înţepaţi-le de mai multe ori cu un beţişor de lemn şi stropiţi-le cu lichiorul de lămâie rămas. Lăsaţi-le să se răcească.
Bateţi frişca până se întăreşte. Scoateţi brioşele, decoraţi-le cu frişcă, coajă rasă de lămâie, zahăr pudră şi apoi serviţi-le.
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu branza Roquefort si nuci
Briose cu branza Roquefort si nuci din: faina, unt, oua, branza roquefort, nuci si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 oua 150 g branza Roquefort 50 g nuci sare Mod de preparare: Untul se freaca pana se obtine o crema dupa care se adauga ouale si se incorporeaza faina incetul cu incetul. […]
Pofta buna!