Briose mediteraneene

Printeaza

Briose mediteraneene din: telina, morcovi, zucchini, rosii, vinete, ceapa, usturoi, ulei, faina, fulgi de ovaz, verdeata, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, parmezan.

 

Ingrediente:

  • 12 forme din hârtie de copt
  • 40 g ţelină
  • 40 g morcovi
  • 40 g zucchini
  • 40 g roşii
  • 40 g vinete
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 30 ml ulei vegetal
  • 200 g făină
  • 50 g fulgi de ovăz
  • 2 linguri amestec italienesc de verdeţuri
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă piper
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 1 ou
  • 60 ml ulei de măsline
  • 100 ml supă de legume
  • 4 linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ţelina şi morcovii şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi dovleceii zucchini si tăiati-i cubuleţe.

Spălaţi roşiile şi vinetele, ştergeţi-le şi tăiaţi-le în bucăţele mici.

Decojiţi ceapa şi usturoiul, tăiati-le mărunt si lăsaţi-le să se călească 5 minute în ulei vegetal, împreună cu celelalte legume. Lăsaţi să se răcească.

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu fulgii de ovăz, verdeţuri, condimente, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul.

Adăugaţi uleiul de măsline, supa de legume şi amestecul de legume.

Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.

Umpleţi aluatul în forme. Presăraţi brioşele cu brânză şi puneţi-le cca 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Scoateţi din cuptor şi lăsaţi încă 3 minute în forme.

Serviţi brioşele cât sunt calde.

Briose mediteraneene

Briose_mediteraneene

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Reteta zilei: Briose cu gutui

Briose cu gutui din: lapte, ovaz, ulei de cocos, suc de gutuie, sirop de artar, faina, praf de copt, sare, gutui posate.   Ingrediente:  ¼ l de lapte 80gr de ovăz 1 lingura ulei de cocos 3 linguri suc de gutuie 1 lingura sirop de arțar 125gr făină 2 lingurițe praf de copt ½ lingurita […]

Briose cu parizer

Briose cu parizer din: ceapa, usturoi, parizer, cornisor, unt, faina, verdeturi, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, lapte batut, lamaie, hrean, mustar. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 150 g parizer cu şuncă 1 cornişon murat unt pentru uns 250 g făină 150 g amestec de verdeţuri 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.