Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu mere si glazura de nuci pecan din: faina, unt, zahar brun, nuci pecan, praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, smantana, ou, mere si lapte.
- 350g făină simplă
- 25g unt
- 50g zahăr brun muscovado, plus încă o lingură pentru glazură
- 50g nuci pecan, bucăţele
- 2 linguri praf de copt
- ½ lingură de bicarbonat de sodiu
- o lingură de scorţişoară
- 284 ml smântână grasă
- 1 ou bătut
- 3 mere (în jur de 140g fiecare), curăţate de coajă şi miez
- 2-3 linguri de lapte
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se aşază formele pentru brioşe pe tavă. Într-un vas mic, se amestecă cu degetele 50g de făină cu unt, până se obţine un fel de pesmet.
Se adaugă o lingură de zahăr şi bucăţele de nuci şi se dă deoparte.
Într-un bol mai mare se amestecă restul de făină, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi puţină sare, se adaugă zahărul şi scorţişoara şi se dă deoparte.
Se rad 2 mere pe răzătoarea mare şi se adaugă ouăle bătute în prealabil, smântână şi lapte.
Se face loc în mijlocul amestecului uscat şi se toarnă repede compoziţia lichidă.
În cazul în care aluatul este prea gros, se mai adaugă o lingură de lapte.
Nu se amestecă prea mult, altfel brioşele vor ieşi tari.
Nu contează dacă făina face cocoloaşe.
Se toarnă amestecul în formele de brioşă – până se umplu aprox. 2 treimi – şi se presară bucăţelele de nuci.
Mărul rămas se taie feliuţe subţiri care se înfig în brioşe.
Se coc aprox. 20 de minute până încep să se rumenească şi să crească; pentru siguranţă, se încearcă înainte de a le scoate cu o scobitoare.
Brioşe cu mere şi glazură de nuci pecan
Pofta buna!