Briose cu mere, nuca si stafide
PrinteazaBriose cu mere, nuca si stafide din: zahăr pudră, scorţişoară, faina, nuca, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, iaurt, margarină, stafide albe, zahăr pudră, mere mici, scorţişoară, zahar.
Ingrediente:
- 150 g zahăr pudră
- 2 linguriţe scorţişoară
- 200 g făină
- 50 g nucă tocată
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 80 ml ulei
- 250 g iaurt
- 1 lingură margarină pentru formă
Pentru umplutură şi decor:
- 40 g stafide albe
- 1 lingură zahăr pudră
- 4 mere mici
- 3 linguri nucă tocată
- 1 lingură scorţişoară
- 1 lingură zahăr
Mod de preparare:
Mixezi oul împreună cu zahărul, după care adaugi treptat uleiul, iaurtul, scorţişoara, nuca tocată şi amestecul de făină cu praful de copt şi bicarbonatul.
Decojeşti merele. Dai un măr pe răzătoarea mare şi îl amesteci împreună cu zahărul şi stafidele.
Pentru merele rămase, îndepărtezi caseta seminţelor şi tai merele în rondele.
Ungi cu margarină o tavă pentru brioşe, după care tapetezi cu hârtie pentru brioşe.
Umpli hârtiile până la jumătate cu compoziţia obţinută şi pui câte 1 linguriţă de umplutură, apoi acoperi cu câte 1 linguriţă din compoziţia rămasă.
Pui câte o rondelă de măr pe fiecare brioşă. Amesteci zahărul cu nuca tocată şi scorţişoara şi presari fiecare brioşă în
Coci brioşele în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), circa 25 de minute.
Le scoţi din formă după ce s-au. răcit complet. Ornezi brioşele după preferinţă.
Briose cu mere, nuca si stafide
Pofta buna!