Briose cu mere, nuca si stafide

Printeaza

Briose cu mere, nuca si stafide din: zahăr pudră, scorţi­şoară, faina, nuca, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, iaurt, margarină, stafide albe, zahăr pudră, mere mici, scorţi­şoară, zahar.

Briose_cu_mere_nuca_si_stafide

Ingrediente:

  • 150 g zahăr pudră
  • 2 linguriţe scorţi­şoară
  • 200 g făină
  • 50 g nucă tocată
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbo­nat
  • 1 ou
  • 80 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • 1 lingură margarină pentru formă

Pentru umplutură şi decor:

  • 40 g stafide albe
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 4 mere mici
  • 3 linguri nucă toca­tă
  • 1 lingură scorţi­şoară
  • 1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Mixezi oul împreună cu zahărul, după care adaugi treptat uleiul, iaurtul, scorţişoara, nuca tocată şi amestecul de făină cu praful de copt şi bicarbo­natul.

Decojeşti merele. Dai un măr pe răzătoarea mare şi îl amesteci împreună cu zahărul şi stafidele.

Pentru merele rămase, îndepăr­tezi caseta seminţelor şi tai merele în rondele.

Ungi cu margarină o tavă pentru brioşe, după care tapetezi cu hârtie pentru brioşe.

Umpli hârti­ile până la jumătate cu compoziţia obţinută şi pui câte 1 linguriţă de umplu­tură, apoi acoperi cu câte 1 linguriţă din compoziţia rămasă.

Pui câte o rondelă de măr pe fiecare brioşă. Amesteci zahărul cu nuca tocată şi scorţişoara şi presari fiecare brioşă în

Coci brioşele în cupto­rul preîncălzit, la foc mediu (180 °C), circa 25 de minu­te.

Le scoţi din formă după ce s-au. răcit complet. Ornezi brioşele după preferinţă.

Briose cu mere, nuca si stafide

Briose_cu_mere_nuca_si_stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.