Carnea de pește este o sursă bogată de nutrienți esențiali și oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Iată câteva aspecte importante despre carne de pește și beneficiile sale: Proteine de calitate: Carnea de pește este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care sunt esențiale pentru dezvoltarea, […]
Briose cu morcovi si smochine
PrinteazaBriose cu morcovi si smochine din: forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, cacao, morcovi, oua, zahar, nucsoara, smochine, suc de portocale, suc de lamaie, zahar pudra.
Ingrediente:
- 12 forme din hârtie de copt
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguriţe cacao pudră
- 180 g morcovi
- 2 ouă
- 90 g zahăr brun
- 80 ml ulei
- nucşoară
- 150 g bucăţele de smochine
- suc de portocale
- suc de lămâie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Briose cu morcovi si smochine: Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, scorţişoară şi cacao. Spălaţi morcovii, lăsaţi i să se scurgă şi daţi-i prin râzătoare.
Bateţi ouăle, amestecaţi-le apoi bine cu zahăr, ulei şi nucşoară. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet, înglobaţi morcovii raşi şi bucăţelele de smochine.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme.
Scoateţi brioşele cu grijă. Preparaţi din sucul de portocale şi cel de lămâie împreună cu zahărul pudră două glazuri diferite şi decoraţi cu acestea brioşele.
Pofta buna!
din: faina, zahar, nuca de cocos, unt, oua, lapte de cocos, extract de vanilie, praf de copt, sare. Ingrediente: 200g făină 150g zahăr 150g nucă de cocos (plus puțin extra pentru ornat) 150g unt topit 4 ouă 200ml lapte de cocos 1 linguriță extract de vanilie 1 linguriță praf de […]