Briose multicolore
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu:faina, zahar tos, praf de copt, sare, zahar vanilat, unt, lapte batut, ciocolata neagra, nuca, piure de castane, zahar colorat, oua.
Ingrediente:
- 150 g făină
- 100 g zahăr tos
- o jumătate de pliculeţ praf de copt
- un vârf de linguriţă cu sare
- zahăr vanilinat
- 50 g unt
- 250 ml lapte bătut
- 150 g ciocolată neagră
- 100 g miez de nucă
- 100 g piure de castane
- zahăr colorat (decor)
- 4 ouă
Mod de preparare:
Ciocolata se rupe bucăţele şi se pune la topit la bain-marie împreună cu untul. într-un bol se pun făina, praful de copt, sarea şi zahărul tos. Se adaugă două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi se amestecă totul cu o lingură. In alt bol se pun ouăle, se mixează până îşi dublează volumul, se amestecă bine cu laptele bătut şi ciocolata topită.
Se mixează două minute, se adaugă ingredientele din bolul rămas, se presară miezul de nucă prăjit şi măcinat sau tocat mărunt. Toate ingredientele şi se obţine o compoziţie omogenă apoi se toarnă jumătate din compoziţie în forme de brioşe unse cu unt.
Se pune în mijlocul fiecărei forme câte o linguriţă cu piure de castane, se toarnă deasupra restul de compoziţie şi se introduc in cuptorul încins pentru 20 de minute.
Pofta buna!