Briose fragede cu vanilie din: faina, zahar, unt, praf de copt, vanilie, oua. Ingrediente: 200 g făină câte 150 g zahăr brun unt moale 1/2 linguriţă praf de copt 2 linguriţe extract vanilie 3 ouă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C. Se tapetează cu suportilfţ de hârtie adânciturile unei forme de brioşe. […]
Briose cu nuca
PrinteazaBriose cu nuca din: oua, zahar, zahar vanilat, nuca, ulei, faina, praf de copt.
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 5 linguri nuca prajita si macinata
- 180 ml ulei
- 5 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Bati spuma cele 5 albusuri, adaugi cele 5 linguri de zahar, zaharul vanilat, cele 5 galbenusuri si apoi uleiul.
Continui cu nuca prajita, praful de copt, iar la sfarsit pui treptat faina.
Din compozitia obtinuta, iei cu lingura si pui in formele de briose sau de savarina.
Pui apoi formele intr-o tava si le dai la cuptor pentru 20-25 de minute, pana devin aurii.
Cand sunt gata, glazurezi briosele cu ciocolata topita sau le lasi simple, doar cu zahar pudra.
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu rosii cherry
Briose cu rosii cherry din: dovlecei, oua, faina, branza, smantana, ulei, rosii, seminte, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 4 ouă de bibilică 200 g făină 100 g brânză de capră 100 g smântână 30 ml ulei 12 roşii cherry galbene 30 g amestec de seminţe (dovleac, in, floarea-soarelui, susan) 1/2 linguriţă praf de […]
Briose cu parizer
Briose cu parizer din: ceapa, usturoi, parizer, cornisor, unt, faina, verdeturi, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, lapte batut, lamaie, hrean, mustar. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 150 g parizer cu şuncă 1 cornişon murat unt pentru uns 250 g făină 150 g amestec de verdeţuri 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper […]
Pofta buna!