Briose cu nuci si crema de cafea
PrinteazaBriose cu nuci si crema de cafea
Ingrediente:
- l00 g unt, foarte moale
- l00 g zahăr muscovado
- l00 g făină
- 2 ouă mari
- 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu 100 ml apă clocotită, şi apoi răcită
- 25 g nucă, tăiată, 12 jumătăţi pentru decor
pentru crema:
- 200 ml mascarpone
- 2 linguri zahăr muscovado light
Mod de preparare:
Briose cu nuci si crema de cafea: Se încinge cuptorul la 180°C/aercald sau 160°C şi se plasează grătarul cuptorului pe mijloc.
Se pun hârtioare suport pentru brioşe în 12 forme speciale. Se bat untul, zahărul, făina şi ouăle cu 4 linguriţe din amestecul de cafea şi un praf de sare, până se obţine un amestec cremos. Se încorporează nucile tăiate.
Cu o lingură se pune aluat în forme (începeţi cu câte o lingură plină pentru fiecare formă, apoi completaţi – astfel vor fi toate egale).
Se coc 18-20 de minute până devin aurii şi elastice. Se lasă să se răcorească în forme câteva minute, apoi se scot din forme şi se lasă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet
Se pune mascarpone într-un castron mare, se adaugă 3 linguriţe din amestecul de cafea şi zahăr şi se amestecă bine.
Se pune câte o porţie de cremă pe fiecare brioşă şi se decorează cu câte o jumătate de nucă.
E indicat a se pune crema de cafea pe brioşe cu scurt timp înainte de servire.
Poftă bună!