Briose cu vinete din: vinete, ceapa, cartofi, oua, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Usor de preparat si potrivite pentru orice ocazie. Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 2 cartofi 6 ouă 1 legătură pătrunjel 5 linguri făină sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele decojite, le tai sferturi și le presari cu sare. […]
Briose cu nuci si dovleac
PrinteazaBriose cu nuci si dovleac din: ulei, faina, bircarbonat de sodiu, iaurt, oua, zahar brun, dovleac.
- 1/4 cana ulei
- cate 1 1/2 cana faina alba, faina integrala si nuci maruntite
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 cana iaurt
- 3 oua mari
- 1 cana zahar brun
- 2 cani dovleac maruntit
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, folosesti o cana cu volumul de 200 ml.
Incalzesti cuptorul si ungi cu ulei tava si hartiile de copt pentru briose.
Amesteci intr-un castron cele doua tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul.
Intr-un bol mare, amesteci cu o lingură de lemn uleiul, dovleacul bine mărunţit, ras ori transformat în piure, iaurtul, ouăle şi 3/4 din cantitatea de zahăr, în amestecul cu făina, încorporezi treptat compoziţia lichidă şi o cană de nuci mărunţite.
Aluatul obţinut trebuie să fie omogen, dar nu lipicios.
Aşezi hârtiile de copt în tava pentru brioşe. Pui în hârtie câte o lingură de aluat, peste care presari zahărul şi nucile rămase.
Coci brioşele la foc mediu, 35-40 de minute. Le scoţi din tavă după 5 minute şi le oferi spre consum numai după ce s-au răcit complet.
Briose cu nuci si dovleac
Pofta buna!
poate iti place si:
Briose cu vinete
Briose cu rosii cherry
Briose cu rosii cherry din: dovlecei, oua, faina, branza, smantana, ulei, rosii, seminte, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 4 ouă de bibilică 200 g făină 100 g brânză de capră 100 g smântână 30 ml ulei 12 roşii cherry galbene 30 g amestec de seminţe (dovleac, in, floarea-soarelui, susan) 1/2 linguriţă praf de […]
Pofta buna!