Briose cu nuci si dovleac

Printeaza

Briose cu nuci si dovleac din: ulei, faina, bircarbonat de sodiu, iaurt, oua, zahar brun, dovleac.

 

Ingrediente:Briose_cu_nuci_si_dovleac

  • 1/4 cana ulei
  • cate 1 1/2 cana faina alba, faina integrala si nuci maruntite
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana iaurt
  • 3 oua mari
  • 1 cana zahar brun
  • 2 cani dovleac maruntit

 

Mod de preparare:

Pentru a doza ingredientele, folosesti o cana cu volumul de 200 ml.

Incalzesti cuptorul si ungi cu ulei tava si hartiile de copt pentru briose.

Amesteci intr-un castron cele doua tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul.

Intr-un bol mare, amesteci cu o lingură de lemn uleiul, dovleacul bine mărunţit, ras ori transformat în piure, iaurtul, ouăle şi 3/4 din cantitatea de zahăr, în amestecul cu făina, încorporezi treptat compo­ziţia lichidă şi o cană de nuci mărunţite.

Aluatul obţinut trebuie să fie omo­gen, dar nu lipicios.

Aşezi hârtiile de copt în tava pentru brioşe. Pui în hârtie câte o lingură de aluat, peste care presari zahărul şi nucile rămase.

Coci brioşele la foc mediu, 35-40 de minute. Le scoţi din tavă după 5 minute şi le oferi spre con­sum numai după ce s-au răcit complet.

Briose cu nuci si dovleac

Briose_cu_nuci_si_dovleac

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Briose cu vinete

Briose cu vinete din: vinete, ceapa, cartofi, oua, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Usor de preparat si potrivite pentru orice ocazie.  Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 2 cartofi 6 ouă 1 legătură pătrunjel 5 linguri făină sare piper ulei     Mod de preparare: Speli vinetele decojite, le tai sferturi și le presari cu sare. […]

 

Briose cu rosii cherry

Briose cu rosii cherry

Briose cu rosii cherry din: dovlecei, oua, faina, branza, smantana, ulei, rosii, seminte, praf de copt, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 4 ouă de bibilică 200 g făină 100 g brânză de capră 100 g smântână 30 ml ulei 12 roşii cherry galbene 30 g amestec de seminţe (dovleac, in, floarea-soarelui, susan) 1/2 linguriţă praf de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.