Vinurile Lumii: O Călătorie Istorică de la Antichitate la Inovațiile Moderne. Vinul, această băutură nobilă și complexă, a traversat milenii, evoluând dintr-un simplu fermentat la o artă rafinată și o industrie globală. O călătorie prin istoria vinului este o incursiune în evoluția societăților umane, tehnologiile de vinificație și impactul cultural al acestei băuturi în diferite […]
Briose cu nuci
PrinteazaBriose cu nuci din: faina, zahar, oua, praf de copt, lapte, unt, nuci.
Ingrediente:
- 315 g făină
- 60 g zahăr
- 2 ouă
- 2 linguriţe praf de copt
- 375 ml lapte
- 160 g unt
- 100 g nuci măcinate
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Ungi 12 forme de brioşe cu unt topit sau cu ulei şi le aşezi într-o tavă de cuptor. Incorporezi într-un bol făina, zahărul şi praful de copt.
Faci un gol în mijloc şi pui ouăle bătute uşor, laptele şi untul topit.
Amesteci cu o furculiţă sau cu o spatulă până se omogenizează. Compoziţia trebuie să fie destul de groasă. Pui cu lingura din compoziţie în formele de brioşe.
Laşi la copt 20 de minute, le scoţi, le presari cu nucă şi le mai ţii 5-10 minute. Scoţi brioşele şi le dai deoparte să se răcească.
Briose cu nuci
Pofta buna!
Bruschete cu Rucola și Ricotta
Bruschete cu Rucola și Ricotta din: bagheta, ricotta, rucola, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, sare, piper, parmezan. Pregătiți-vă să impresionați oaspeții cu aceste bruschete cu rucola și ricotta, o alegere perfectă pentru petreceri sau întâlniri speciale. Combinația de ricotta cremoasă, rucola picantă și pâine crocantă creează un echilibru de gusturi și texturi care va […]