Briose cu pere Williams
PrinteazaBriose cu pere Williams din: unt, pere, fulgi de ovaz, lapte batut, faina, migdale, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei, rachiu de pere, ciocolata.
- unt pentru forme
- 250 g pere (din conservă)
- 100 g fulgi de ovăz
- 275 ml lapte bătut
- 150 g făină
- 50 g bucăţele migdale
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 80 ml ulei vegetal
- 4 linguri rachiu de pere
- ciocolată pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele şi puneţi-le în frigider. Puneţi perele într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.
Turnaţi lapte bătut peste fulgii de ovăz şi lăsaţi-i la înmuiat. Tăiaţi 12 felii subţiri de pară, iar restul fructelor în cubuleţe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, migdale şi bicarbonat.
Bateţi oul. înglobaţi zahărul, uleiul, amestecul de fulgi de ovăz cu lapte bătut şi cuburile de pere, în spuma de umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi-l la copt cca 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
Scoateţi brioşele şi lăsaţi-le 5 minute să stea in forme.
Stropiţi rachiu de pere peste brioşe.
Topiţi ciocolata şi umpleţi-o într-un dispozitiv pentru ornat. Decoraţi brioşele cu feliile de pere şi cu ciocolată.
Pofta buna!