Brioşe cu peşte şi praz
PrinteazaBrioşe cu peşte şi praz din: praz, praf de copt, oua, faina, smantana, branza telemea, ton in ulei, masline, ulei, rozmarin, sare, piper.
- un fir de praz
- jumatate de pliculet praf de copt
- 3 oua
- 130 g faina
- 400 ml smantana
- 200 g branza telemea
- doua conserve de ton in ulei
- un catel de usturoi
- 100 g masline feliate
- 60 ml ulei
- o crenguta de rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. într-un bol se mixează ouăle cu restul de ulei, sare şi piper până îşi dublează volumul.
Se adaugă 200 ml smântână, brânza telemea dată prin râzătoare sau sfărâmată, rozmarin tocat după gust şi usturoiul pisat.
Se presară tonul scurs de ulei, prazul răcit, măslinele feliate, praful de copt şi făina.
Se amestecă totul cu un tel sau cu o lingură până se omogenizează compoziţia şi se toarnă în forme de tartă unse cu ulei.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit circa 30-35 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.
Se lasă să se răcească în forme cinci minute, se scot şi se aşază pe un grătar de bucătărie.
Se servesc calde sau reci, simple sau cu smantana ramasa.
Brioşe cu peşte şi praz
Pofta buna!