Brioşe picante cu masline si scortisoara
PrinteazaBrioşe picante cu masline si scortisoara din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de masline, boia iute, masline, miere, scortisoara, oua, stafide.
- 500 g faina
- 20 g drojdie
- 350 ml lapte dulce
- 3 g sare
- o lingura cu ulei de masline
- un sfert de lingurita cu boia iute
- 100 g masline feliate
- doua linguri cu miere
- jumatate de lingurita cu scortisoara
- doua oua
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă cu puţin lapte dulce şi puţină miere. După ce a dospit zece minute se toarnă peste făină, adăugându-se restul de lapte călduţ şi sarea. Se toarnă mierea rămasă şi uleiul de măsline, se presară boiaua şi jumătate din scorţişoară. Se adaugă un ou şi se frământă. Se acoperă cu un şervet de pânză şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.
Se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se presară cu stafidele înmuiate şi scurse, măslinele feliate şi restul de scorţişoară. Se rulează foaia strâns, apoi se taie în bucăţi potrivit de groase.
Se aşază în forme de brioşă presărate cu făină, se lasă să crească zece minute apoi se ung cu oul rămas bătut cu puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până capătă o culoare aurie, se răcesc cinci minute şi se servesc.
Briosele se pot pastra mai multe zile, introduse la rece intr-o punga de plastic.
Brioşe picante cu masline si scortisoara
Interesante briosele astea