Briose picante cu morcovi rumeniti
PrinteazaO reteta de briose picante din: fasole, ceapa, ou, morcovi, faina, ulei, sare, piper si boia iute.
- 500 g fasole
- 2 cepe
- 1 ou
- 2 morcovi
- 2 linguri cu faina
- ulei
- sare
- piper
- boia iute
Mod de preparare:
Pune fasolea la fiert în apă cu un praf de sare. Ai grijă să schimbi apa de două, trei ori. Separat, taie ceapa şi căleşte-o în puţin ulei încins.
Scurge fasolea, zdrobeşte-o şi amestec-o uşor cu oul, ceapa călită şi un praf de piper şi boia. Subţiază cu un pic din zeama în care a fiert fasolea. Cu această compoziţie, umple formele de brioşă. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, aproximativ 25 de minute.
Curăţă morcovii şi dă-i pe râzătoare. Tăvăleşte-i prin făină şi rumeneşte-i în ulei încins. Scoate brioşele din formă şi serveşte-le alături de morcovii rumeniţi separat.
Briose picante cu morcovi rumeniti
Pofta buna!