Brioşe picante

Printeaza

Brioşe picante

Ingrediente:

  • doi dovlecei
  • 550 g făină
  • două ouă
  • 100 g unt
  • 125 ml smântână
  • un ardei iute
  • o legătură ceapă verde
  • doi căţei de usturoi
  • o legătură de mărar
  • un pliculeţ praf de copt
  • sare, piper
  • pudră de nucşoară
  • pastă de ardei iute sau dulce

 

Preparare:

Brioşe picante: Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Mărarul se spală, se scurge de apă, se toacă şi se pune peste ceapă.

Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-un castron. Se presează ca să elimine sucul şi se pun într-o strecurătoare.

Intr-un castron se amestecă smântână cu sarea, piperul după gust, praful de copt şi un vârf de cuţit de pudră de nucşoară.

Se adaugă ouăle, untul moale şi se amestecă bine cu un mixer sau un tel. Se adaugă legumele tocate, verdeaţa şi făina, se omogenizează şi se lasă deoparte timp de zece minute.

Se ung forme de brioşă cu unt, se pune compoziţia şi se introduc în cuptor.

Se coc timp de 15-20 de minute la foc potrivit, se scot şi se lasă să se răcească în forme timp de cinci minute, apoi se pot servi.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Mi-au placut briosele picante. O sa mai fac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.