Briose cu pina-colada
PrinteazaBriose cu pina-colada din: forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, fulgi de cocos, ananas, ou, zahar brun, ulei, iaurt, esenta de rom.
- 12 forme din hârtie de copt
- 90g făină integrală
- 100 g făină tip 405
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 50g fulgi de cocos
- 300 g ananas (din conservă)
- 1 ou
- 120 g zahăr brun
- 80 ml ulei de floarea- soarelui
- 250 g iaurt natur
- 1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare:
Preîrîcălziţi cuptorul la 180 °C. Aşezaţi formele din hârtie In tava pentru brioşe. Amestecaţi bine făina, bicarbonatul şi fulgii de cocos.
Turnaţi ananasul într-o strecurătoare, lăsaţi să se scurgă şi tăiaţi apoi 250 g în cubuleţe mici şi 50 g în 12 bucăţi egale. Bateţi oul. Adăugaţi zahăr, ulei, iaurt. Puneţi esenţa de rom şi cubuleţele de ananas, adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul in forme şi lăsaţi să se coacă 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi brioşele şi lăsaţi-le 5 minute în forme.
Serviţi brioşele decorate cu ananas şi fulgi de cocos.
Pofta buna!