Briose cu piure de morcovi
PrinteazaBriose cu piure de morcovi din: unt, lapte, drojdie, faina, piure de morcovi, lamaie, sare.
Ingrediente:
- 50 g îndulcitor
- 100 g unt slab
- 100 ml lapte degresat
- 25 g drojdie proaspătă
- 200 g făină integrală
- 200 g piure de morcovi
- coajă rasă de lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Cerni făina şi pui într-un vas un sfert din cantitatea ei. La mijloc torni drojdia înmuiată, în prealabil, în lapte călduţ.
Mixezi untul, la temperatura camerei, şi îndulcitorul, apoi le adaugi peste amestecul de făină.
Pui piureul de morcovi, presari sare, restul de făină şi coajă de lămâie, după gust.
Omogenizezi, pregăteşti formele de miniguguluf sau de brioşe, le tapetezi şi le umpli pe jumătate.
Le laşi în cuptorul încins 20-25 de minute sau până trec testul scobitorii.
Briose cu piure de morcovi
Pofta buna!