Briose cu portocale glasate
PrinteazaO reteta de briose cu portocale glasate din: faina, praf de copt, unt, zahar fin, oua, coaja de portocla, flori uscate de lavanda, portocala glasata, ccao, ciocolata neagra si suc de portocala.
- 175 g de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 175 g de unt nesarat
- 175 g de zahar fin
- 3 oua batute
- coaja rasa de portocala
- 2 lingurite de flori uscate de lavanda
- 6 felii de portocala glasata
glazura de ciocolata:
- 150 g zahar pudra
- 3 lingurite de cacao pudra
- 60 g de ciocolata neagra, topita
crema de unt cu portocale:
- 150 g unt nesarat
- 220 g de zahar pudra
- sucul si coaja rasa fin de la o portocala
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170°C. Se pun faina, praful de copt, untul şi zahărul într-un castron, mestecând continuu. Adaugă ouăle, coaja de portocală, lavanda şi feliile de portocală glasată.
Se pune aluatul cu lingura în opt sau 12 hârtiuţe de copt într-o tavă de brioşe. Se lasă la cuptor circa 15 minute.
Pentru glazura de ciocolată, se amestecă zahărul cu pudra de cacao şi trei linguri de apă, apoi se adaugă ciocolata topită.
Se întinde glazura de ciocolată pe fiecare brioşă rece. Pentru crema de unt, se bate untul cu zahărul pudră, coaja şi sucul de portocală pentru a obţine o cremă groasă.
Se pune compoziţia cu lingura într-un cornet de ornat cu vârf zimţat (sau se poate confecţiona unul tăind colţul unei pungi mai groase).
Briose cu portocale glasate
Pofta buna!