Briose cu prune – usor de preparat
PrinteazaBriose cu prune din: prune, unt, oua, zahar, iaurt, faina, praf de copt, esenta de rom.
- cateva prune
- 100 g unt
- 3 oua
- 150 g zahar
- 200 g iaurt
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt
- esenta de rom
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă ouăle bătută bine cu zahărul şi untul până obţii o cremă omogenă.
Adaugă treptat iaurtul şi puţină esen¬ţă de rom.
După ce s-au încorporat, presară făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt.
Compoziţia astfel obţinută, toarn-o în formele de brioşe unse cu unt şi tapetate cu făină.
Din loc în loc, aşază felii subţiri de prune.
Coace la cuptor aproximativ 30 de minute.
Scoate-le din forme după ce s-au răcorit puţin.
Briose cu prune
Pofta buna!