Briose pufoase cu ciocolata – reteta simpla si gustoasa
PrinteazaBriose pufoase cu ciocolata din: faina, zahar, oua, ulei, iaurt, sare, lamaie, praf de copt, fulgi de ciocolata.
Briosele sunt mici prăjituri individuale, cu o formă rotundă sau în formă de cupă, de obicei, coapte în forme de hârtie sau silicon. Aceste prăjituri sunt cunoscute și sub denumirea de cupcakes în engleză.
Briosele sunt apreciate pentru versatilitatea lor și pot fi preparate într-o varietate de arome și arome.
Briosele pot fi personalizate într-o multitudine de feluri. Poți adăuga fructe, nuci, ciocolată, cremă de brânză, glazură, fructe confiate sau orice alt ingredient care îți place. Ele pot avea arome simple sau mai complexe, cum ar fi brioșe cu vanilie, ciocolată, lămâie, morcovi, măr și multe altele.
- 400g făină
- 200 g zahăr
- 2 ouă
- 150 ml ulei
- 300 g iaurt
- 1/2 linguriţă sare
- zeama si coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 plic praf de copt
- 100 o fulgi ciocolată
Mod de preparare:
Baţi ouăle spumă cu zahărul până ce acesta se dizolvă. Adaugi uleiul treptat, sarea, coaja rasă şi zeama de lămâie. încorporezi iaurtul şi făina amestecată cu praful de copt.
Torni aluatul în forme de brioşe unse cu puţin ulei sau îmbrăcate cu hârtie de copt şi le umpli pe trei sferturi.
Presari fulgi de ciocolată şi laşi la copt, la foc mediu, 30 de minute sau până trec testul scobitorii.
Briosele sunt adesea servite ca gustare, desert sau la micul dejun. Ele pot fi decorate cu glazură, cremă de brânză, fructe sau diferite topping-uri pentru a le adăuga un plus de savoare și aspect.
Pofta buna!