Briose pufoase
PrinteazaBriose pufoase din: faina, oua, unt, iaurt, zahar, sare, esenta de vanilie, praf de copt, mac, prune.
- 250 g făină
- 2 ouă
- 80 g unt
- 150 ml iaurt gras
- 100 g zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingură esentă de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri mac
- 5 prune
Mod de preparare:
Amesteci făina cu sarea şi cu praful de copt. Torni iaurtul, adaugi untul şi macul şi amesteci până se omogenizează.
Baţi ouăle cu zahărul până se dizolvă şi le încorporezi în compoziţie împreună cu esenţa.
Speli prunele, le tai în jumătate şi scoţi sâmburii. Pui în forme 2-3 linguri de aluat, iar deasupra aşezi câte o jumătate de prună.
Dai brioşele la cuptor până se rumenesc.
Briose pufoase
Pofta buna!