Briose cu pui si praz
PrinteazaBriose cu pui si praz din: pulpe de pui, unt, ulei, praz, supa de pasare, smantana, faina, patrunjel, sare, piper si aluat de foi.
Ingrediente:
- 500 g pulpe de pui dezosate
- 25 g unt
- 2 linguri ulei
- 2 fire praz
- 200 ml supă de pasăre
- 200 ml smântână
- 1 lingură făină
- 2 linguri pătrunjel tocat
- sare, piper
- 250 g aluat de foi
Mod de preparare:
Se taie carnea cubuleţe de cca 2 x 2 cm. Se încing într-o cratiţă untul şi uleiul şi se prăjeşte puţin carnea (cca 2 min.)
Se toarnă supă şi se lasă să fiarbă 5 min.
Se amestecă smântână cu făină, bătând cu telul şi se toarnă peste carne.
Se adaugă apoi pătrunjelul tocat, se sărează şi se piperează după gust şi se dă în clocot.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se decupează discuri; cu ele se tapetează adânciturile unei forme de brioşe.
Se aşază înăuntru umplutura din carne de pui, răcorită bine, şi se fixează deasupra câte un căpăcel de aluat.
Suprafaţa brioşelor se unge cu ou bătut şi acestea se coc timp de cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C.
Briose cu pui si praz
Pofta buna!